Pristupačnost
Pristupačnosti
0995371313 info@djecjivrticvis.hr
pon-pet 6:30-16

Upisi u školu

/

Poštovani roditelji budućih učenika prvog razreda,

od ove godine se upisi u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2024./2025. provode elektroničkim putem, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole. Obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, molimo da roditelji na vrijeme pripreme vjerodajnice i budu spremni za upis jer za to imaju dovoljno vremena.

U Nacionalnom informacijskom sustavu za upise u osnovne škole roditelji će moći podnijeti prijavu za redovan upis u 1.razred od 22. veljače do 31.ožujka 2024. preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/

U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu i školi na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave, roditelj će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi ( npr izborne predmete i dr).

Prijave za upis djece s već utvrđenim teškoćama bit će otvorene ranije, od 1. veljače do 31.ožujka 2024. godine.

Uz prijavu za redovan upis u 1. razred osnovne škole, roditelji će moći do 31. ožujka 2024. godine podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole, kao i za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.

Također, roditelji će prilikom podnošenja prijave moći izraziti želju za upis djeteta u drugu školu, školu koja ne pripada upisnom području, samo ako za to imaju opravdani razlog.

 Za ostale informacije, termine testiranja u školi i liječničkih pregleda roditelji će pratiti mrežne stranice škole kojoj dijete pripada prema upisnom području koje će im biti pravovremeno objavljene ili se informirati u Školi.