Pristupačnost
Pristupačnosti

Prethodni članak
Natječaj za odgojitelje/ice

0995371313 info@djecjivrticvis.hr
pon-pet 6:30-16

Posjet Gradskoj knjižnici “Vis”

/

Povodom Mjeseca hrvatske knjige koji se obilježava svake godine od 15. listopada do 15. studenoga, djeca su posjetila Gradsku knjižnicu na Visu. U dogovoru s našom dragom knjižničarkom tetom Tamarom izabrali smo prekrasnu prigodnu priču za ovo doba godine pod nazivom „Jesen male guske“.

Iz priče smo saznali i razgovarali o promjenama u prirodi i ponašanju životinja ujesen. Zajedno smo uživali u prekrasno ilustriranim stranicama koje su nas odvele u svijet čarobnog šarenila boja.

Nakon pročitane priče djeca su imala priliku sudjelovati u dramatizaciji i osmišljavanju kazališne predstave. Neka djeca su kroz likovne aktivnosti  izradila scenu, a neka likove iz priče. Djeca su potom odglumila i ispričala poslušanu priču od početka do kraja uz pomoć izrađenih likova. Koristeći se glasom neka djeca oponašala su glasanje životinja i zvukove u prirodi, dok su drugi svojim tijelom, odnosno pokretima dočarali pojave i promjene u prirodi.

Svima je ovo bilo zanimljivo i poučno iskustvo jer smo kroz druženje i aktivnosti na kreativan način imali priliku potaknuti dječju pažnju, njihov govorno-jezični razvoj, komunikaciju i timski rad te prije svega ljubav prema knjizi i čitanju. Ovo iskustvo bila je izvrsna prilika za djecu da na kreativan i zabavan način, steknu nova znanja i vještine.

Vrtićka skupina „Ribice“ zahvalna je na ovom zabavnom i poučnom iskustvu te se radujemo nekom skorom ponovnom susretu!

Tekst u suradnji s pedagoginjom pripremila:

Ivana Vraničić, odgojiteljica