Pristupačnost
Pristupačnosti

Prethodni članak
Posjet viških vatrogasaca! :)

Sljedeći članak
Natječaj za odgojitelje/ice

0995371313 info@djecjivrticvis.hr
pon-pet 6:30-16

Proslavili smo Dane kruha!

/

U srijedu 16. listopada u dječjem vrtiću Vis sva djeca, od najmlađih do najstarijih skupina, tradicionalno su obilježile Dane kruha – dan zahvalnosti za plodove zemlje. Ovaj poseban dan bio je ispunjen aktivnostima koje su slavile važnost kruha i zajedništva.

Djeca su uzbuđeno sudjelovala u izradi svojih malih kruščića, odvajajući vrijeme za mijesenje tijesta i oblikovanje različitih oblika.

U sklopu obilježavanja Dana kruha, utorak 15. listopada naši dragi predškolci posjetili su Dom za starije i nemoćne Vis.

Ovaj posjet bio je mnogo više od same aktivnosti – bio je to čin ljubavi, pažnje i poštovanja prema starijim generacijama. Djeca su korisnicima doma priredila pravi mali program – izrecitirali su im recitaciju te otpjevali dvije pjesmice koje su unijele veselje i osmijehe na licima starijih. Štićenici doma uzvratili su pjesmom.

Nakon razmjene pjesama i recitacija, djeca i stariji posvetili su se zajedničkoj aktivnosti – izradi peciva i kruha. Zajednički rad, smijeh i toplina koja je ispunila prostor tijekom ove aktivnosti stvorili su trenutke povezivanja između generacija. Djeca i stari  uživali su u druženju i zajedničkim aktivnostima.

Obilježavanje Dana kruha u dječjem vrtiću Vis nije samo slavlje kruha, već i prilika za učenje o važnosti zajednice, međusobnog poštovanja i solidarnosti. Djeca su kroz ove aktivnosti pokazala da su male ruke sposobne za velika djela. 🙂