Pristupačnost
Pristupačnosti

Prethodni članak
Ruksak (pun) kulture! :)

0995371313 info@djecjivrticvis.hr
pon-pet 6:30-16

Posjet viških vatrogasaca! :)

/

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa Dječji vrtić Vis ovog ponedjeljka imao je čast ugostiti članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vis u suradnji s viškim Geoparkom. Ovaj poseban posjet bio je prilika da djeca na zabavan i poučan način nauče o važnosti sigurnosti te ulozi vatrogasaca u zaštiti zajednice.

Vatrogasci su djeci priredili zanimljiv program u kojem su na njima prilagođen način pokazali kako izgledaju intervencije gašenja požara. Djeca su s oduševljenjem pratila odglumljenu akciju gašenja požara, a potom su im vatrogasci objasnili kako vatrogasci reagiraju u opasnim situacijama, što sve uključuje njihov posao i kako se štite životi i imovina. Djeca su imala priliku sjesti za volanom vatrogasnog vozila i vidjeti svu njegovu opremu.

Nakon demonstracije požara djeca su imala priliku okušati se u korištenju vatrogasnog crijeva. Uz pomoć vatrogasaca, mališani su hrabro prskali vodu iz pravog vatrogasnog crijeva što je izazvalo veliko veselje i smijeh. Ovaj interaktivan dio posjeta posebno je razveselio djecu, koja su se osjećala kao pravi mali vatrogasci.

Kroz ovaj događaj, djeca su na praktičan način učila o važnosti prevencije i sigurnosti, te kako se u slučaju opasnosti mogu osloniti na hrabre vatrogasce koji su uvijek spremni pomoći. Dječji vrtić Vis zahvaljuje DVD-u Vis na ovom poučnom i zabavnom iskustvu, koje je djeci zasigurno ostavilo snažan dojam i obogatilo njihovo znanje o sigurnosti i vatrogasnim intervencijama.

Ovaj događaj pokazuje koliko je važno od najranije dobi educirati djecu o sigurnosti i podizanju svijesti o rizicima od katastrofa, a uz podršku lokalnih heroja, poput vatrogasaca, to postaje nezaboravna i vrijedna lekcija.

Još jednom hvala DVD-u Vis i Geoparku na ovom iznimno zabavnom i poučnom iskustvu! 🙂